Get Adobe Flash player
Music Artists I like
Yann Tiersen, Clint Mansel, Antonio Vivaldi, Rammstein, A Perfect Circle, Led Zeppelin, Gabriel Fauré, Erik Satie, John Williams, Fryderyk Franciszek Chopin, Sergej Prokofjev, Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Deep Purple, Metallica, Moby, Draconian, David Bowie, Daft Punk, Massive Attack, Enya, Muse, Björk, Alice in Chains, The Prodigy, Nirvana, Red Hot Chili Peppers, Guns ‘N’ Roses, AC/DC, Megadeth, Tool, Mortal Love, Mor Ve Ötesi, Godsmack and others.
Sites I like
9gag

Examens, traplopen, Rammstein live beleefd & Songfestival

De laatste weken heb ik heel wat meegemaakt. Vooral leuke dingen. Maar ze hebben ook heel veel energie gekost. Was het allemaal wel de moeite waard of toch té zwaar voor mijn gezondheid? Om te voorkomen dat dit één enorme tekst wordt, zal ik hem verdelen in drie delen. Waar zal ik mee beginnen…?!

Met school. Het was de bedoeling dat ik dit jaar examen zou doen in drie vakken: Nederlands, Biologie en Duits. Voor Nederlands en Duits is het gelukt om alle schoolonderdelen (toetsen, boekverslagen, mondelinge overhoringen en noem maar op) op tijd af te ronden.

Op 17 mei was het examen van Nederlands van 09.00 tot 12.00 uur. Ik mocht nog een half uur langer doorwerken aangezien ik onder de extra-tijd regeling val. Maar dat was niet eens nodig. Sterker nog: ik was “al” om 11.30 klaar. Zo een examen bestaat uit twee onderdelen: een tekst met vragen en nog een andere tekst met en samenvattingsopdracht. Het tweede gedeelte heb ik op de laptop gemaakt en dat zal de reden zijn waarom ik eerder klaar was. Op de laptop hoef je natuurlijk geen kladversie te maken en alles nog een keer over te schrijven. Ook waren de teksten dit jaar naar mijn mening interessanter. De antwoorden heb ik later opgezocht en ik verwacht een cijfer rond de 7. In elk geval een ruim voldoende. Maar zelfs een 6 is genoeg, aangezien ik er goed voor sta, dus verwacht ik dat ik met Nederlands klaar ben. Dezelfde dag was het biologie-examen, maar daar heb ik niet aan deelgenomen, aangezien ik niet alle schoolonderdelen heb afgerond. Om mee te kunnen doen aan het examen of de herkansing, moesten alle cijfers vóór 10 mei worden ingeleverd, dus zit er niets anders op dan wachten tot volgend jaar.

Niet alleen voor biologie loop ik achter op schema, maar inmiddels ook voor alle andere vwo 5 vakken en niet zo’n beetje ook. Hoe het kan dat ik zo een enorme achterstand heb opgelopen? In het begin van het jaar heb ik heel wat gemist vanwege het rooster. Verder ben ik heel vaak afwezig geweest. Ik heb een tijd geen therapie gehad waardoor mijn conditie achteruit is gegaan. Hierdoor word ik al snel moe als ik een beetje ziek ben of iets heb gedaan. Daarnaast is er nog iets anders wat het gevoel van vermoeidheid heeft versterkt. Het komt er in elk geval op neer dat ik in de knoop zat met mezelf en het regelmatig moeilijk heb. Slapeloosheid, veel nadenken, depressief zijn… Een aantal van deze akelige dingen heb ik een paar gedichten proberen te verwerken en dat heeft zeker geholpen. 3 juni, deze week dus, ga ik met een psycholoog praten.

En Duits? Ik denk dat ik voor Duits het beste cijfer van mijn klas, en misschien zelfs van alle vwo-klassen heb. In ieder geval hoor ik bij één van de besten en daar ben ik heel trots op. Het examen was afgelopen donderdag, 27 mei. Van 09.00 tot 11.30 uur. Ik heb tot 12.00 uur door zitten werken zonder pauze. Het was zwaar en pittig. Naar de antwoorden heb ik nog niet gekeken. Geen tijd gehad. Dat komt vast goed.

Pinkpop
Geen tijd? Inderdaad. Want de volgende dag zouden we naar het Pinkpop Festival in Limburg gaan! Een aantal maanden geleden kwam mijn broer met dit idee en we zouden proberen om er heen te gaan. Vooral om het optreden van Rammstein (ik was toch al in de Duitse stemming vanwege het examen) te zien. Maar hoe? Het vervoer moest geen probleem zijn, omdat ik gebruik maak van Valys-pas. Daarmee kun je per jaar 700km binnen Nederland reizen voor een bepaald tarief. Als je er overheen gaat, betaal je meer per km. In ieder geval werkte het op de heenweg fantastisch. Geboekt via internet, alles op tijd. We gingen rechtstreeks naar onze bestemming. Ideaal. Meine Mutter kon gratis mee. Wel eventjes in de file gestaan vanwege al die campers die op weg waren naar Pinkpop.

28, 29 en 30 mei zijn de drie dagen wanneer het festival open was en wij gingen de 28e. We waren eerst van plan om in een hotel te overnachten, maar de familie die we hebben in Stein lieten dat niet toe. We konden in hun woning logeren. Het was een hele kunst om naar binnen en buiten te komen. Ik moest zo’n tien trappen omhoog of omlaag lopen, maar het ging super (het feit dat het überhaupt ging maakt het al een enorme prestatie) met de steun van twee mensen. Binnen was de ruimte ook erg klein, de slaapkamer kon ik net binnenrijden en het bed was erg laag. Heel erg lastig allemaal. Toch heb ik goed geslapen.

Naar het festival gingen we met de auto, gereden door een neef die ons ook weer om 23.00 uur kwam ophalen. Onderweg bemerkte mijn broer dat hij de toegangkaartjes in de woning had vergeten, dus weer terugrijden… lekker handig weer. Er is nog veel meer misgegaan, maar dat ga ik nu niet nog eens terughalen. Eenmaal bij het festivalterrein moesten we zo’n half uur lopen, omdat je er niet met de auto op mocht en ik niet álweer van auto kon wisselen. (taxi’s reden er wel) We waren een beetje verdwaald toen we door het industriegebied liepen, maar volgden de muziek (uit de verte was Motörhead te horen) en kwamen na 2-3 nummers waaronder Ace of Spaces via een omweg uiteindelijk vanzelf bij Pinkpop. Helaas hebben we Motörhead niet kunnen zien, dat is wel pech hebben. Niet dat ik een fan ben, maar uit de verte klonk het mooi. Toen we aankwamen trad Gosip op, waar ik totaal geen fan van ben. Mooi even de tijd om wat drinken te kopen. Toen bleek dat je aan een speciaal daarvoor bestemd loket eerst bonnetjes moest kopen, 4 voor 10 euro, die je bij de kraampjes kunt inleveren voor consumptie. Gelukkig was het vlakbij. Daarna moesten we via het aangelegde pad het terrein omlopen om het “rolstoelenpodium” te bereiken. Dit podium hadden ze gerust groter mogen maken, want het was niet handig. Eenmaal erop, kon je er niet meer vanaf omdat er ook rolstoelen achter je werden geplaatst.

Om 21.00 uur was het dan eindelijk zo ver: de HEL brak Los!!!! :D Toen het begon had ik echt zoiets van: waar ben ik in Godsnaam terecht gekomen?! Vanwege de harde muziek. We stonden er niet eens dichtbij, maar ik dacht echt dat ik na afloop niets meer zou kunnen horen. Het begin hebben we op video kunnen vastleggen, maar voor het donker en echt mooi begon te worden, liep de batterij leeg… De meest mooie en indrukwekkende momenten met vuur, rookeffecten en explosies staan er dus niet op. Maar het zal me voor altijd bijblijven, het was alsof je op een andere planeet was… wat een creativiteit, GEWELDIG! Soms schokkend en gruwelijk als je begrijpt waar de teksten over gaan, maar dat is typisch Rammstein hé. Zoiets was natuurlijk te verwachten. Soms ook humoristisch en ontroerend. En ik was er geen eens een fan van, waar verandering in gaat komen, dus zit ik me af te vragen hoe het voor mijn broer moet zijn geweest, die alle nummers uit zijn hoofd kent en dan ook nog eens met de bijpassende achtergrondverhalen en de boodschap of diepere betekenis. Ondanks dat ik er veel minder over wist, was de belevenis van de muziek en het optreden zeker alle moeite waard. Vooral naarmate het later werd. En, gek genoeg, werd het steeds minder koud. Vuurwerk… Het weer was ideaal.

De volgende dag, vroeg in de avond tot 2 uur ‘s nachts was er een bruiloft. We waren uitgenodigd, maar mijn moeder en ik hebben toch besloten naar huis te gaan omdat het anders veel te laat zou worden. En nóg een nacht blijven was voor mij niet te doen. Wel jammer voor mijn moeder, want dit was een mogelijkheid om mensen uit haar jeugd terug te zien.

Reise, Reise…
De terugreis, de volgende dag, was een ramp. De rit werd gecombineerd met andere (wel heel gezellige) mensen en we moesten naar ene of andere afgelegen plaats… het leek wel Bellingwolde! Ik kreeg ineens een flash back. Het enige verschil met een rit naar Bellingwolde was het Limburgse dialect dat in de bus werd gesproken, dat ik beter versta dan dat Groningse lol. We moesten langs een heleboel bochten en over tientallen drempels… ik stond op het punt ge gaan huilen van de pijn. Het tweede deel van de reis ben ik op een gewone stoel gaan zitten en dat was een stuk beter. Ook zaten we in een zeer modern busje dat minder schommelt en minder lawaai maakt.

Onze eigen filmpjes van het optreden wilde ik uploaden, maar de kwaliteit valt best wel tegen en het is niet veel. Hier zijn in ieder geval een paar beter gelukte videos van Youtube, heb nog geen tijd gehad de beste uit te zoeken.

>> GA DOOR NAAR HET LAATSTE DEEL VAN DEZE TEKST >>

Opening…

Dit was echt PRACHTIG… 02:20 in een boot stappen en door het publiek “roeien”. En de fans dragen je op handen en werken helemaal mee… :)))

Ze staken zelfs één bandlid in de brand haha… tjonge jonge knettergek! :D

Het begin en van 3:35 tot 5:00 zijn de meest interessante beelden.

Het geluid is hier erg slecht. Maar dit was denk ik het mooiste van allemaal, Sonne: één mijn favorieten. :’)

Nee, het is moeilijk bepaalde delen uit te kiezen, alles was super. Het is voor het eerst dat ik op een “concert” was, en dan meteen zo een indrukwekkend concert, zoiets zal ik niet vergeten. Heb die nacht alles opnieuw beleefd in mijn droom.

One Response to “Examens, traplopen, Rammstein live beleefd & Songfestival”

 • Henriëtte:

  Lieve Enisa!

  Ik heb terwijl ik met je aan het chatten ben je verslag gelezen… Wat ontzettend leuk om te lezen dat je het zo geweldig vond!

  Ik ga weer snel verder chatten met je!
  Weet dat ik heel trots op je ben!

  Lxxfs! Henriëtte

Leave a Reply

Calender
June 2010
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Subscribe!
Me on Goodreads!
Shops I like
Bestel nu gratis en vrijblijvend de Large catalogus!

The Sting Online Shop

Inspirational people

Albert Einstein
A person who never made a mistake, never tried anything new.

~ Albert EinsteIn

Stephen Hawking
Although I cannot move and I have to speak through a computer, in my mind I am free.

~ Stephen Hawking


Mahatma Gandhi

You must be the change you want to see in the world.

~ Mahatma Ghandi


Hermann Hesse

Wenn wir einen Menschen hassen, so hassen wir in seinem Bild etwas, was in uns selber sitzt. Was nicht in uns selber ist, das regt uns nicht auf.

~ Hermann Hesse