Get Adobe Flash player
Music Artists I like
Yann Tiersen, Clint Mansel, Antonio Vivaldi, Rammstein, A Perfect Circle, Led Zeppelin, Gabriel Fauré, Erik Satie, John Williams, Fryderyk Franciszek Chopin, Sergej Prokofjev, Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Deep Purple, Metallica, Moby, Draconian, David Bowie, Daft Punk, Massive Attack, Enya, Muse, Björk, Alice in Chains, The Prodigy, Nirvana, Red Hot Chili Peppers, Guns ‘N’ Roses, AC/DC, Megadeth, Tool, Mortal Love, Mor Ve Ötesi, Godsmack and others.
Sites I like
9gag

Evo mene opet, vratia se :)

Evo kao i prošli put, na stranicu stavljam moj komentar o Evroviziji. Dugo nisam ovdje pisala, što ne znači da nisam imala o čemu pisati ili da sam za to zaboravila (račun za plaćanje stranice me uvijek fino na to podsjeti ;), naprotiv, nego sam se nešto u zadnje vrijeme opustila i sve mi je živo nekako bilo mrsko. Onda je bilo posla preko glave u vezi škole i igrice. I ima još uvijek, ne znam odakle da počnem. Ali eto napisati ću nešto o evroviziji, pa valjda ću u budućnosti to raditi češće.

Kao i svake godine smo i sinoć sa čitavom porodicom pratili evroviziju. U nas to dođe kao u Holanđana božić – porodični trenutak kad su svi članovi obavezno na okupu, sve ostalo je manje bitno i ima da čeka. Za one koji ne znaju kako to kod nas ide: ja uvijek napravim tabelu sa svim državama koje će učestvovati i onda ocjenjujemo pjesme. A ocjene koje će moj otac dati već unaprijed upišem, ne mijenjaju se nikad. (Bosna 10, Turska 9, Izrael maksimalno 4 ;)) I onda gledamo glasanje, nerviramo se i ponavljamo svake godine istu priču. :D Ali bude uvijek smijeha, glupiranja, pamte se ti trenutci…

Hoću li ja i o pjesmama nešto napisati? Pa moglo bi… Ove godine sve u svemu loše pjesme, moji favoriti:
1. Norveška
Prvi put kad sam slušala (bez slike) sam prepodstavljala da će biti pobjednici, fina pjesmica, tekst, muzika i po meni zasluženi pobjednici. A mislila sam da neki stariji čovjek pjeva, odličan glas. Violinista. :) I to još zakopčana košulja, što je veliki plus, svaka čast. :)

2. Bosna
Bosna, ne samo što je naša, dešavalo se i da mi se ne svidi, ali lijepa pjesma.

3. Moldavija, iako podsjeća na Ruslanu

4. Armenija
Cool ove dvije, vesela pjesma.
5. Rusija
Ko bi vjerovao da će mi se svidjeti.

Bilo je još nekih, ali nisam baš SVE od polufinala čula, i ovaj put i ne namjeravam, neće biti top 10 kao prošli put, nažalost nemam vremena opširnije pisati i dodavati neke šale i budalaštinje. Valja meni ovo sve i na holandski prevesti.

A Bože Nijemci doveli bivšu djevojčicu Marlyn Manson-a. :D Ja mislila, pa liči na nju ona djevvojka na kraju što pleše, ali valjda mi se učinilo… Najlošija je definitivno Grčka, opet onaj tip, nemam riječi, neizdržljivo silovanje svih čula. Kao i Ukrajna, ali nju i nekako možeš čuti. I šta Finska uradi, a prošle godine tako bili cool, zajedno sa Turcima i Hrvatima, sad užasno. A najmanje 80% je standardnih pjesmica, ja bi bolju pjesmu napisala, možda bi stvarno trebala sa tim početi. Kad završi ba3. (igrica) ;)

Toliko od mene.

Leave a Reply

Calender
May 2009
M T W T F S S
« Oct   Sep »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Subscribe!
Me on Goodreads!
Shops I like
Bestel nu gratis en vrijblijvend de Large catalogus!

The Sting Online Shop

Inspirational people

Albert Einstein
A person who never made a mistake, never tried anything new.

~ Albert EinsteIn

Stephen Hawking
Although I cannot move and I have to speak through a computer, in my mind I am free.

~ Stephen Hawking


Mahatma Gandhi

You must be the change you want to see in the world.

~ Mahatma Ghandi


Hermann Hesse

Wenn wir einen Menschen hassen, so hassen wir in seinem Bild etwas, was in uns selber sitzt. Was nicht in uns selber ist, das regt uns nicht auf.

~ Hermann Hesse