Get Adobe Flash player
Music Artists I like
Yann Tiersen, Clint Mansel, Antonio Vivaldi, Rammstein, A Perfect Circle, Led Zeppelin, Gabriel Fauré, Erik Satie, John Williams, Fryderyk Franciszek Chopin, Sergej Prokofjev, Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Deep Purple, Metallica, Moby, Draconian, David Bowie, Daft Punk, Massive Attack, Enya, Muse, Björk, Alice in Chains, The Prodigy, Nirvana, Red Hot Chili Peppers, Guns ‘N’ Roses, AC/DC, Megadeth, Tool, Mortal Love, Mor Ve Ötesi, Godsmack and others.
Sites I like
9gag

Russovisie Songfestival

Bij ons thuis is het kijken naar het Eurovisie Songfestival zo een beetje het enige moment in het jaar wanneer het hele gezin bij elkaar is (omdat ieder lid verplicht aanwezig moet zijn) en er harmonie heerst. Een soort van kerst, lijkt het wel. ;) Alles andere (school, werk, slapen) kan wachten. Ik ben de notaris die in een tabel de hele administratie doet, namelijk bijhoudt welke landen meedoen en hoeveel punten per land er door ons gezin worden uitgedeeld, het systeem dat in 2003 door mijn broer is ingevoerd. Hierbij hoef ik niet de mening van mijn vader te vragen, want die heeft een geheel eigen systeem en krijgt het voor elkaar elke keer de zelfde cijfers als het jaar ervoor te geven. Tenzij er in een land een nieuwe president komt die totaal andere ideeën heeft als zijn voorganger, zoiets zou zijn mening wat kunnen beïnvloeden. :p

Iedereen weet inmiddels al hoe het Europese stem-systeem werkt en er is meer dan genoeg kritiek op hoe stom, stom, oneerlijk, over-en overvoorspelbaar en zo ontzettend stom dit systeem is en dat het vroeger allemaal anders is geweest. Ook jij en ook ik (en eigenlijk het hele Westen) vinden dat en toch stemmen we en duimen we voor het eigen vaderland (of op een land waar we altijd op stemmen, omdat we er altijd op stemmen) in plaats van op het land met het mooiste lied. Daarom is het niet nodig om al dat gezeik dat we elk jaar toch weer krijgen hier nogmaals op te sommen.

Wat ik wel wil is mijn eigen top-10 even kwijt. Hieronder staan ze. Ondanks alles (hoofdpijn, geen plek in de finale voor Nederland, Cyprus & Bulgarije, de stomme winnaar, irritatie, mijn beltegoed…) vond ik het toch wel een mooie show die de moeite waard was!

Top 10

1. Turkije had naar mijn mening moeten winnen. Eindelijk een lied gezongen in eigen taal door een échte kick-ass rockband (niet van die wanna-be overgestylde soft-rock-bands) met een eigen stijl en hele aparte uitstraling. Heel gedurft en onvergetelijk. Ten minste, als ze zelf daadwerkelijk die instrumenten life hebben bespeeld. Daar kijk ik altijd naar, maar hier is het lastig te zien.
2. Cyprus. Zo hoort een songfestival liedje te zijn, maar ze hebben de finale niet eens gehaald!3. Servië kwam met een lied dat volgens sommigen wel wat lijkt op de liedjes die ze de jaren ervoor hadden. Dat zou best kunnen, maar dat komt doordat het van de zelfde componist is en die gaat natuurlijk niet ineens van zijn stijl afwijken. Na al die jaren blijft hij naar mijn mening mooi en genoeg vernieuwend werk leveren.4. Bulgarije. Vond dit lied het meest origineel, heb nog nooit eerder zoiets gehoord op het Eurovisie Songfestival. Prachtige kleuren en effecten, maar het heeft de finale niet gehaald…5. Finland. Niet heel bijzonder voor een heavy-metal/hardrock lied, maar zeker wél bijzonder voor een songfestival lied en als een liefhebber van dit soort muziek geef ik het toch nog een plek 4 in mijn top-10. \m/ !
6. Nederland. Voor het eerst vind ik dat Nederland een mooi lied heeft. Helaas ook geen finale gehaald… belachelijk…
7. Kroatië. Vond dit een mooi optreden. Je zag echt dat het maken ervan heel veel tijd heeft gekost. Goede tekst, leuke “personages”, mooi gezongen, mooie muziek, mooie dans, traditie, enthousiasme, humor… maar uiteindelijk eindigden ze heel slecht.8. Bosnië-Herzegovina Niet zeggen dat ik politiek-gericht stem hé, ik heb Bosnië op plaats 6 geplaats. :p Flauw liedje, maar ik houd gewoon van Laka en zijn geweldig karakter en interviews. Go Laka! :*9. Azerbeidjaan. Dit lied… zag er (vooral in begin) veelbelovend uit, maar viel tegen. Wat een geweldige stemmen! Very powerfull. Echt, beide, gewoon zalig, zeker de hoge stem in het begin, maar op sommige momenten gewoon niet om aan te horen. Mooi idee ook, de contrasten tussen goed en kwaad, licht en donker, maar helaas dus ook tussen goed en slecht gezang. Veel te veel afleiding eromheen. Als je zoiets groots opzet, maak het dan perfect, met goede costuums. Een duivel op een troon met witte gympen aan die bessensap vergiet? Ga weg. En als je in Engels zingt, zing dan verdomme zonder accent.

10. Armenië Ik dacht ik moet tenminste 1 lied kiezen uit de groep “geen muziek, maar toch bij iedereen populair vanwege kort rokje en Engelse taal” (daarbij hoorden ook de Britney Spears uit Griekenland en Oekraine), maar ik kies dan liever voor Qele Qele :p Ze zijn tenminste natuurlijk.

Flop 3

1. Frankrijk
2. Portugal Gewoon plagiaat! Mix van liedje dat vorig jaar won en van Hurt (Christina Aguilera)
3. Duitsland I wished I could make them disappear! Niet om aan te horen.

One Response to “Russovisie Songfestival”

  • Marjolein:

    Ik heb het geen eens gezien :) Weet je nog onze hs-idols-rage met hind, jim and jamai? :)

Leave a Reply

Calender
May 2008
M T W T F S S
« Mar   Jun »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Subscribe!
Me on Goodreads!
Shops I like
Bestel nu gratis en vrijblijvend de Large catalogus!

The Sting Online Shop

Inspirational people

Albert Einstein
A person who never made a mistake, never tried anything new.

~ Albert EinsteIn

Stephen Hawking
Although I cannot move and I have to speak through a computer, in my mind I am free.

~ Stephen Hawking


Mahatma Gandhi

You must be the change you want to see in the world.

~ Mahatma Ghandi


Hermann Hesse

Wenn wir einen Menschen hassen, so hassen wir in seinem Bild etwas, was in uns selber sitzt. Was nicht in uns selber ist, das regt uns nicht auf.

~ Hermann Hesse