Get Adobe Flash player
Music Artists I like
Yann Tiersen, Clint Mansel, Antonio Vivaldi, Rammstein, A Perfect Circle, Led Zeppelin, Gabriel Fauré, Erik Satie, John Williams, Fryderyk Franciszek Chopin, Sergej Prokofjev, Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Deep Purple, Metallica, Moby, Draconian, David Bowie, Daft Punk, Massive Attack, Enya, Muse, Björk, Alice in Chains, The Prodigy, Nirvana, Red Hot Chili Peppers, Guns ‘N’ Roses, AC/DC, Megadeth, Tool, Mortal Love, Mor Ve Ötesi, Godsmack and others.
Sites I like
9gag

Na dagje shoppen in ziekenhuis beland

Bestaat er niet toevallig ook een zaterdag de 22ste naast vrijdag de 13de? Na wat ik die dag heb meegemaakt, moet dat wel zo zijn, het kan niet anders. Wat begon met een dagje shoppen, eidigde in een alles-wat-mis-kan-gaan-gaat-mis-nachtmerrie.

Het is nog niet zo lang geleden sinds ik een pasje heb gekregen (na een maanden lang durende aanvraag) om goedkoop gebruik te kunnen maken van rolstoelvervoer, bedoeld voor stapjes uit. Heb er tot nu toe rond drie keer gebruik van gemaakt en was van plan om zaterdag dat weer te doen en te gaan shoppen. Taxi kwam prima op tijd en het was ook eens een rolstoelbus, dus dat was al helemaal fijn.

Gewoon slim
We (= mijn moeder en ik) hadden nog geen taxi voor de terugweg gereserveerd, omdat we niet wisten hoe lang we zouden blijven shoppen. Ik had mijn mobieltje bij me, dus konden we een uur van te voren bellen. Aangezien ik vaak genoeg heb meegemaakt dat juist op het moment wanneer ik dat ding dringend nodig had, de batterij van het mobieltje leeg bleek te zijn, wilde ik dit niet nog een keer meemaken en “controleerde” ik mijn mobiele telefoon. Die bleef uitgeschakeld te zijn, dus dacht ik: dat zal wel zo zijn, omdat ik hem, zoals meestal (meestal = niet altijd), uit heb gezet. En als die uit staat, dan kan die batterij ook niet leeg zijn. Heel slim…

… want toen ik om 16:00 een taxi wilde reserveren voor om 17:30 (je kunt dat beter op tijd doen, want dan weet je zeker dat ze komen, sowieso een uur van te voren), kon dat niet. Ik ging een winkel binnen om te vragen of er ergens in de buurt een telefooncel is en kreeg instructies. Die volgde ik op, maar geen telefooncellen. Wel sneeuw en ijskode wind. Dus ging ik een hele dure winkel binnen en vroeg of ik gebruik kon maken van de telefoon. De verkoopster was aardig en vond dat geen probleem. Reserveren lukte, dus gingen we nog wat winkeltjes binnen tot 17:00.
V&D
Om 17:15 stonden we precies op de plek (bij de V&D)waar we werden gebracht en weer opgehaald zouden worden. De taxi mag namelijk een kwartier eerder of later komen. Dat hele half uur, hebben we in de kou op die plek gewacht en mijn moeder keek zelfs of de taxi niet toevallig aan de zijkant van het gebouw zou komen. Maar helemaal niets. Er scheurde wel trouwens een rolstoltaxi van de zelfde centrale langs, maar die stopte niet eens.

Dat wordt dan buiten slapen
Tegen 18:00 gingen we de V&D binnen en vroeg ik bij de kassa of ik gebruik mocht maken van de telefoon, nadat ik de situatie had uitgelegd. Maar via die telefoon kon het niet, dus stuurden ze ons naar de klantenservice op de 1ste verdieping. Ik had geen zin om met de lift naar boven te gaan, omdat het veel te druk was, dus vroeg ik aan twee meisjes of ik een mobieltje mocht gebruiken en dat mocht. Maar toen bleek dat de taxicentrale niet meer te bereiken was! Een voice-mail stem zei dat er niemand meer is en dat ik voor vragen bij de klantenservice moest zijn, maar die stomme robot zei geen nummer en begon alles nog een keer in het Engels te herhalen. Had echt zoiets van: ‘HELP!’

‘Wat is er toch met die klantenservice!?’, dacht ik… Buiten stond nog steeds geen taxi, dus toch maar naar de 1ste verdieping en nog een keer proberen. Eenmaal boven, werd aan ons verteld dat het 18:00 uur en de winkel dicht is. Ook bleek dat de klatenservice helemaal aan de andere kant in een hoekje zit. Daar gebeld en ineens, na lang wachten, was er God zij dank wel bereik! Ik vroeg waarom er geen taxi was gekomen en ze gingen het navragen. ‘De taxi was er wel, hij kwam om 17:30 en heeft netjes gewacht tot 17:45. Hij is zelfs naar binnen gegaan.’ Dat is dus niet waar! Als ze nou zo snel mogelijk eentje zouden sturen, hoe laat zou die dan kunnen komen, over een uur? Dat durven ze niet te zeggen, want het is nu ontzettend druk. Het is maar de vraag of er uberhaupt een taxi kan komen…

‘Laten we dan maar naar huis lopen.’, zei ik tegen mijn moeder, want over een uur zouden we er kunnen zijn. Dan ben je tenminste in beweging en kom je wat dichterbij. We wisten in ieder geval dat de taxi er over een uur niet zou staan. Het was inmiddels al heel donker geworden. Wat ik zei, lijkt nu een prima oplossing, maar in die kou had ik dat niet volgehouden. Over een uur zou ik niet meer in staat zijn om me te bewegen en zou ik dus ook niet kunnen rijden. En daar stonden we dan, buiten zonder telefoon naast winkels die al dicht zijn. We hadden echt een serieus probleem en ik stond op het punt om te gaan huilen.

En wat nu?
Onderweg naar huis schoot ineens een idee door het hoofd van mijn moeder. Ze had de oplossing: naar het ziekenhuis lopen dat redelijk in de buurt was en vanuit daar mijn vader bellen. Hij kon in ieder geval met de fiets mij komen ophalen en met mij naar huis rijden, wat sneller gaat dan lopen. Mijn moeder kon met de bus naar huis of met een eventuele tweede fiets. Natuurlijk vond die het raar, maar geen vragen stellen, gewoon komen en dan leggen we alles uit…

Ongeveer een half uur later, waren we thuis… EINDELIJK THUIS!! =)

PS: Nu blijkt dat de V&D twee ingangen heeft. Wij stonden uiteraard bij de hoofdingang in de straat die we hebben opgegeven, dus is het niet onze fout, maar wat er achter het gebouw gebeurde…

2 Responses to “Na dagje shoppen in ziekenhuis beland”

 • Henriëtte:

  tjonge jonge jonge…. wat een pech!
  Verder alles goed?! Liefs!

 • janneke:

  hoi Enisa,
  wat een verhaal.je houdt het niet voor mogelijk zeg. en dat met dat fantastische hollandse winterweer! maar zoiets gebeurt je zeker weten niet een tweede keer!
  op de verjaardag van Marjolein zijn wij ook weer eens wezen shoppen na 6 maanden. en de vader van Marjolein was vrij dus hij mocht ook mee(om alle tassen te dragen!) we zijn eerst naar H&M geweest en toen moest Marjolein even uitrusten(ouders ook!)dus even een broodje gegeten. daarna nog naar Veromoda. Maar ik moest nog even naar een andere winkel dus Marjolein en Hans gaan vast vooruit en zullen wachten bij de ingang van V&D. Ik kwam daar rennend/snellopend aan en wat denk je? : ze stonden er niet. Nu heeft V&D maar liefst 3 ingangen!!! dus ik ze alledrie afgelopen. :nergens te zien. ik ze opgebeld: mobiel van Hans stond wel aan maar hij nam niet op en Marjolein had er geen meegenomen. na 4 keer blijven bellen nam Hans op en zei : we zijn in een winkel naast V&D binnengegaan. Ja dat kon ik natuurlijk niet weten. Ik was dus wel even ….! maar dat haalt het niet bij jouw verhaal!
  groetjes janneke

Leave a Reply

Calender
March 2008
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Subscribe!
Me on Goodreads!
Shops I like
Bestel nu gratis en vrijblijvend de Large catalogus!

The Sting Online Shop

Inspirational people

Albert Einstein
A person who never made a mistake, never tried anything new.

~ Albert EinsteIn

Stephen Hawking
Although I cannot move and I have to speak through a computer, in my mind I am free.

~ Stephen Hawking


Mahatma Gandhi

You must be the change you want to see in the world.

~ Mahatma Ghandi


Hermann Hesse

Wenn wir einen Menschen hassen, so hassen wir in seinem Bild etwas, was in uns selber sitzt. Was nicht in uns selber ist, das regt uns nicht auf.

~ Hermann Hesse