Get Adobe Flash player
Music Artists I like
Yann Tiersen, Clint Mansel, Antonio Vivaldi, Rammstein, A Perfect Circle, Led Zeppelin, Gabriel Fauré, Erik Satie, John Williams, Fryderyk Franciszek Chopin, Sergej Prokofjev, Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Deep Purple, Metallica, Moby, Draconian, David Bowie, Daft Punk, Massive Attack, Enya, Muse, Björk, Alice in Chains, The Prodigy, Nirvana, Red Hot Chili Peppers, Guns ‘N’ Roses, AC/DC, Megadeth, Tool, Mortal Love, Mor Ve Ötesi, Godsmack and others.
Sites I like
9gag

Heb jij je al laten registreren?

Ik vroeg me gewoon af wie van jullie zich heeft laten registreren als donor of niet donor? Of laten jullie dat aan een familielid over? Zijn er ook bepaalde dingen die jullie liever niet beschikbaar willen stellen? (denk aan: ogen, huid, etc.) Ik vind dat maar moeilijk… zoals alle beslissingen in het leven, dus heb ik maar ervoor gekozen om me niet te registreren… (bad girl!)

Maar ik denk dat ik er voor ben. Je kunt er immers levens mee redden en een deel van je blijft “doorleven”… Ja, ik denk dat het wel goed is. Maar voorlopig nog niet.

En jij? (klik op button voor meer info)

PS. Ondertussen heb ik me wel laten registreren (Heel simpel via digi-d! Gebruik ik dat ook eindelijk eens ergens voor…) als niet-donor. Kan altijd nog veranderen, maar het registreren heeft, zoals in mijn geval, dus niet zo heel veel nut als je voor nee kiest…

PS.2 Wat vinden jullie trouwens van het systeem in Belgie? En van: geen donor zijn = geen donororganen ontvangen? Denk wel aan dat er mensen zijn die niet in staat zijn om zelf te beslissen, zoals geestelijk gehandicapten.

3 Responses to “Heb jij je al laten registreren?”

 • janneke:

  marjolein kreeg vandaag ook zo’n brief en wist ook niet wat te doen. ze denkt r nog over. ikzelf heb net als jij nee ingevuld dat is al wel 15 jaar geleden ofzo toen het begon in nederland, dat registreren dus. het is wel raar dat je wel organen wilt ontvangen maar niet wilt afstaan. dat is bij mij ook het kritieke punt. ik denk er ook nog steeds over na.

 • Edim en Aida:

  Ik (Edim..(je broer, mocht je dat vergeten zijn)), heb me nog nergens laten registreren, maar denk, dat mocht ik er een keer de tijd voor nemen (Aida gaat zich ondertussen registreren:D)ik me als “WEL”-donor registreer. Ik zie de nut van mijn organen niet in, als zij met mij begraven worden. Je kunt er mee levens redden, en ik zou het niemand toe wensen om op een wachtlijst voor een orgaan te staan te komen. Aida, die mijn mening deelt, is nu al druk met de registratie bezig.
  Een moeilijk geval lijkt me wel de mogelijkheid dat je organen het leven van een echte slechterik zouden kunnen redden, maar we moeten toch van het goede in een mens uitgaan, willen we ergens komen.

 • Henriëtte:

  Ik heb me zodra ik 18 werd, nu alweer 3 jaar geleden dus, direct aangemeld als donor. Voor mij is dit niet meer dan logisch, ‘t is geven en nemen… Ik heb er dan ook nooit over na hoeven denken…

Leave a Reply

Calender
March 2008
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Subscribe!
Me on Goodreads!
Shops I like
Bestel nu gratis en vrijblijvend de Large catalogus!

The Sting Online Shop

Inspirational people

Albert Einstein
A person who never made a mistake, never tried anything new.

~ Albert EinsteIn

Stephen Hawking
Although I cannot move and I have to speak through a computer, in my mind I am free.

~ Stephen Hawking


Mahatma Gandhi

You must be the change you want to see in the world.

~ Mahatma Ghandi


Hermann Hesse

Wenn wir einen Menschen hassen, so hassen wir in seinem Bild etwas, was in uns selber sitzt. Was nicht in uns selber ist, das regt uns nicht auf.

~ Hermann Hesse