Get Adobe Flash player
Music Artists I like
Yann Tiersen, Clint Mansel, Antonio Vivaldi, Rammstein, A Perfect Circle, Led Zeppelin, Gabriel Fauré, Erik Satie, John Williams, Fryderyk Franciszek Chopin, Sergej Prokofjev, Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Deep Purple, Metallica, Moby, Draconian, David Bowie, Daft Punk, Massive Attack, Enya, Muse, Björk, Alice in Chains, The Prodigy, Nirvana, Red Hot Chili Peppers, Guns ‘N’ Roses, AC/DC, Megadeth, Tool, Mortal Love, Mor Ve Ötesi, Godsmack and others.
Sites I like
9gag

Rare buren en uitzettingen niet typysch azc

Een buurman die voor geluidoverlast zorgt, een buurman die ‘s nachts op het balkon staat te zingen, eentje die je fiets steelt en zelfs een bovenbuurman die voor een wateroverstroming (uit de wc) zorgt: wij hebben echt alles gehad. Maar, eentje die last heeft van ons, dat is iets nieuws!

Heel origineel
En dat bijna elke nacht om vier uur. “Gebonk tegen de muur” zag ik staan in een indrukwekkende brief van de advocaat van onze buurman. Verbaasd las ik: “U dient zich als een goede buurman te gedragen (geen overlast maken, etc.) en zoals u nu doet, is dit niet het geval.” Daarna volgt niets anders dan een dreiging, want als we zo door blijven gaan zal hij naar de woningbouwvereniging stappen en zullen we het huis uit worden gezet. Zonder de COA! :p

Gek of niet gek, that’s the question
Wat zou het nou kunnen zijn? Werkende machines? (ze zijn hier bezig met het vernieuwen van de weg) Die kinderen die een paar weken geleden klei tegen de muren van ons huis hebben gegooid? Om vier uur ‘s nachts? Dat gaat natuurlijk niet en kan het dus niet zijn. Onze klok? Die klopt om vier uur ‘s nachts even zacht als altijd. Een boom onder invloed van de wind die zo geprogrameerd is, dat die alleen om vier uur waait? Of zit het allemaal… in zijn hoofd? Dat was de theorie van mijn ouders en later ook mijn broer, toen hij zag hoe het bij de buurman er binnen in het huis uitzag. Maar ik weer, ik zat weer te zeuren over dat het alleen maar vooroordelen waren en dat uiterlijk niet altijd alles zegt. Ik zocht het meer in de hoek van discriminatie.

Het leek alsof praten met dat mens alles heeft opgelost, maar op 18 januari worden we door de woningbouwvreniging uitgenodigd voor een gesprek. Mijn broer stelt voor om die mensen naar ons toe te laten komen, inclusief meneer Hoortdingendieernietzijnomvieruursnachts Engeeftanderendeschulddieernietsmeetemakenhebben, en dat gebeurt. Ze komen binnen en 1 seconde later weet ik dat mijn ouders en broer gelijk hadden en dat uiterlijk in dit geval meer dan genoeg zegt.

Ik ben dit keer degene die vertaalt, omdat mijn broer even weg is, en vraag onschuldig waar het om gaat. Daarna leg ik uit dat het voor ons een raadsel is en dat we niet weten waar het vandaan komt. Maar vervolgens word ik gewoon brutaal en onbeschoft uitgemaakt als leugenaar. Ik, hieraan niet gewend, vertel nog een keer de waarheid, maar nee hoor. “Uw, broer doet dat en u ontkent dat. U kunt dat best ontkennen, maar ik weet dat u dat hoort, elke nacht om vier uur…”

Ik ben zo boos dat ik bijna uit mijn stoel opspring, maar dan komt mijn broer binnen. Alles weer overnieuw. Als mijn broer en ouders vervolgens ook als leugenaars worden uitgemaakt, wijst mijn broer hem meteen de deur en verzoekt hem dringent te vertrekken. Daar valt natuurlijk niet mee te praten, dat is duidelijk. Het is zijn woord tegen het onze.

We vertellen dat we eventueel bereid zijn om mee te werken door akkoord te gaan met een onderzoek. Ook mag de politie ons controleren, want als je niets te verbergen hebt en de waarheid vertelt… We laten ze zelfs de kamer van mijn broer inspecteren en al snel blijkt duidelijk dat er op de spierwitte muur van de kamer geen aanwijzingen zijn van sporen die op slaan met een hamer of een ander voorwerp duiden. Een tijd later lezen we zelfs in het verslag van de woningbouwvereniging dat de slaapkamer van mijn broer niet eens met de slaapkamer van die gek grenst…

2 Responses to “Rare buren en uitzettingen niet typysch azc”

  • Je gaat het AZC zo nog missen :p

  • janneke:

    hallo Enisa,
    vanwege het superlenteweer buiten(net een hagelbui op ons kop gehad) zit ik op internet te kijken.en dacht ik lees even de website van marjolein en enisa. ziet er heel mooi uit trouwens. ik kan dat allemaal echt niet,ouwere generatie enzo… maar over die buurman, het kan dus echt nog gekker! niet te geloven zeg zo’n man. die spoort toch echt zelf niet. groetjes janneke

Leave a Reply

Calender
February 2008
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Subscribe!
Me on Goodreads!
Shops I like
Bestel nu gratis en vrijblijvend de Large catalogus!

The Sting Online Shop

Inspirational people

Albert Einstein
A person who never made a mistake, never tried anything new.

~ Albert EinsteIn

Stephen Hawking
Although I cannot move and I have to speak through a computer, in my mind I am free.

~ Stephen Hawking


Mahatma Gandhi

You must be the change you want to see in the world.

~ Mahatma Ghandi


Hermann Hesse

Wenn wir einen Menschen hassen, so hassen wir in seinem Bild etwas, was in uns selber sitzt. Was nicht in uns selber ist, das regt uns nicht auf.

~ Hermann Hesse