Get Adobe Flash player
Music Artists I like
Yann Tiersen, Clint Mansel, Antonio Vivaldi, Rammstein, A Perfect Circle, Led Zeppelin, Gabriel Fauré, Erik Satie, John Williams, Fryderyk Franciszek Chopin, Sergej Prokofjev, Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Deep Purple, Metallica, Moby, Draconian, David Bowie, Daft Punk, Massive Attack, Enya, Muse, Björk, Alice in Chains, The Prodigy, Nirvana, Red Hot Chili Peppers, Guns ‘N’ Roses, AC/DC, Megadeth, Tool, Mortal Love, Mor Ve Ötesi, Godsmack and others.
Sites I like
9gag

Pfffff… Heftige dag

Woensdag, 11 juli 2007
Ik dacht elf, maar nee hoor: het is vandaag alweer twaalf jaar geleden sinds de toestand in Srebrenica. Er zijn toen geschat minstend 7000 mannen/jongens vermoord. Maar dat is nog lang niet alles. We zullen nooit weten wat er allemaal in de oorlogskampen is gebeurd. Nog gruwelijkerer dan het ergste wat je kunt bedenken en met geen woorden te omschrijven. Vandaag even naar de radio geluisterd en vanavond weer tv-kijken en misschien luisteren naar de afschuwelijke verhalen… Het lijk de hele dag alsof de tijd stilstaat, maar ondertussen gaat het gewone leven hard door.

Zo zijn we vandaag naar de woningbouwvereniging geweest en hebben mijn ouders een huurcontract getekend. Mijn broer moest mee om te vertalen en aangezien ik niet lang alleen kan blijven en me niet lekker voelde, ben ik meegegaan. We hebben de sleutels gekregen. 1 augustus is de dag waarop ons leven officieel beginnen mag. De volgende stap is dus langzaam alles verven (Mijn aanpassingen en de reparaties zijn al gedaan! Zeggen ze…) en eindelijk een échte uitkering aanvragen en ons bij een gemeente inschrijven. Eindelijk alles zelf regelen en lekker snel via internet.

Daar zijn we ook echt wel helemaal aan toe en dit werd vandaag weer eens bevestigd door de onrust “thuis” en ruzies van mijn ouders (en broer een beetje) waarbij iedereen dingen zegt die hij/zij helemaal niet meent natuurlijk. Mijn ouders zijn echt licht ontvlambaar. :p Maar dat is ook geen wonder. Ik ben toch wel degene die alles het beste heeft “verwerkt/geaccepteerd”, ook al ben ik de jongste, ziekste en meest kwetsbare: ik ga beter dan wie dan ook met alles om (mijn geheimwapen: er gewoon niet mee omgaan ;p) en ben de beste in overleven. En we hebben het overleeft!

Hoewel… ongelofelijk maar waar, de IND doet er (nog steeds ja!) alles aan om ons te laten merken dat we nog niet van hen af zijn en bezorgt ons (ook nog steeds ja!) zorgen en problemen. Zo hebben we vandaag gehoord dat het nemen van een beslissing over of de verlopen verblijfsvergunningen van mijn ouders en broer verlengd zullen worden, 3 tot 6 maanden (6 dus!) lang nadat we ook nog eens flink moesten betalen, zal duren! Ze wachten wekenlang op hun documenten en vandaag was de deadline, maar geen post, dus ging mijn broer informeren en hoorde dat er “een nieuwe regeling” is bij de IND en je dus 6 manden moet wachten totdat iemand ergens een handtekening of stempel op zet om je vergunning te verlengen. Tot die tijd hebben ze geen documenten en zijn ze niets. Hun documenten zijn verlopen en er was een grote kans dat dit ons problemen zou veroozaken om een huis te krijgen. Als we het hadden gezegd wél. :p

Maar het gaat wel een enorm probleem worden voor mijn broer en dat vind ik echt ontzettend lullig! Hij wil namelijk in september eindelijk voor de derde keer (!) starten met studeren en dat zal dus niet gaan! De eerste keer lieten ze hem een half jaar studeren en was het geld ineens op. De tweede keer begon hij pas met de tweede helft van het jaar waardoor hij de basis mistte en is hij dardoor gezakt. En nu dit! Een jongen doet zo hard zijn best om Nederlands te leren en haalt 2 jaar nadat hij in Nederland is komen wonen zijn VWO-diploma, wil intergreren en studeren en dan kan dat niet, omdat hij wél een talent is, maar een asielzoeker is! De verhalen die ik soms op school hoor van Nederlandse jongeren (of wie dan ook) over “luie” asielzoekers/buitenlanders die toch zóóó van Nederland PROFITEREN, komen echt mijn neus uit…

Eny

Leave a Reply

Calender
December 2007
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Subscribe!
Me on Goodreads!
Shops I like
Bestel nu gratis en vrijblijvend de Large catalogus!

The Sting Online Shop

Inspirational people

Albert Einstein
A person who never made a mistake, never tried anything new.

~ Albert EinsteIn

Stephen Hawking
Although I cannot move and I have to speak through a computer, in my mind I am free.

~ Stephen Hawking


Mahatma Gandhi

You must be the change you want to see in the world.

~ Mahatma Ghandi


Hermann Hesse

Wenn wir einen Menschen hassen, so hassen wir in seinem Bild etwas, was in uns selber sitzt. Was nicht in uns selber ist, das regt uns nicht auf.

~ Hermann Hesse