Get Adobe Flash player
Music Artists I like
Yann Tiersen, Clint Mansel, Antonio Vivaldi, Rammstein, A Perfect Circle, Led Zeppelin, Gabriel Fauré, Erik Satie, John Williams, Fryderyk Franciszek Chopin, Sergej Prokofjev, Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Deep Purple, Metallica, Moby, Draconian, David Bowie, Daft Punk, Massive Attack, Enya, Muse, Björk, Alice in Chains, The Prodigy, Nirvana, Red Hot Chili Peppers, Guns ‘N’ Roses, AC/DC, Megadeth, Tool, Mortal Love, Mor Ve Ötesi, Godsmack and others.
Sites I like
9gag

Ik mag geen leuke dingen doen

woensdag 25-07-2007 Misschien vraag je je als lezer van mijn weblog wel eens af: ‘houdt het gezeik over het coa nou nooit op?’ Ik begrijp helemaal dat mijn weblog hierdoor niet echt veel gezelliger wordt en tóch moet ik jullie vandaag weer teleurstellen. Yes!! ;)

Bingo!
Vandaag gingen mijn ouders en broer weg om zaken rond de verhuizing te regelen. Ik bleef de hele dag alleen thuis, maar de buurvrouw kwam langs voor als ik iets nodig had, wat gezelliger was dan helemáál alleen blijven. Van haar hoorde ik dat ze die avond weer een bingo-avond voor jongeren heeft geprobeerd te organiseren en dat ik ook mocht/moest komen. Ik heb al wel eens eerder zo’n avond meegemaakt, dus wist ik dat het eigenlijk helemaal niets voorstelde. Maar iets beters te doen had ik ook niet echt (kijken naar “Life or something like It” met Angelina Jolie zeker, nou I don’t think so…). Dus besloot ik om te komen.

Hoe zo een avond er uit ziet? We hebben een zaal, een tafel, stoelen en zo een plastic bingospel dat half kapot is. Ook hebben we muziek en een microfoon, alleen vorige keer was deze kapot, dus moest de persoon die de nummers trok, schreeuwen. Vorige keer kreeg iedereen 1 bekertje ranja (á 150 ml), maar dit keer niet. Dat kon niet, want we hadden iets betere prijzen: je kunt niet ALLES hebben, hé. Vorige keer had het coa zelf prijzen “geregeld” die er erg tweedehands uitzagen. Ze hebben deze prijzen vast niet gekocht, maar ergens vandaan gehaald. Het waren nieuwe dingen, alleen niemand wilde ze echt hebben waaronder een paar grijze sokken in de maat 54. Dit keer werd er niet eens tussendoor een pauze gehouden en gedanst, zoals vorige keer. Blijkbaar beviel een donkere ruimte zonder discolampjes niet of een ruimte met vel licht aan.

Verder vertelde ze ook dat ze zaterdag met een groep jongeren naar de bios gaan. Naar Winschoten PER FIETS. Eigen bijdrage: 2 euro. Kreeg het coa het weer niet over het… het… het gat waar bij mensen normaal gesproken een hart hoort te zitten, om het bioscoopkaartje voor een paar tieners te betalen? Eigen vervoer en waarschijnlijk ook eigen eten: wat een uitstapje! Maar goed, ik hoor bij de leeftijdsgroep, dus vroeg ze meteen of ze een taxi wilden regelen, zodat ik ook mee kon. Iets wat ze eigenlijk zouden moeten doen, toch? Je gaat toch geen jongeren buitensluiten, omdat ze GEHANDICAPT zijn? Natuurlijk niet, maar wél om geld te besparen en zeggen dat het is omdat ik een verblijfsvergunning heb. Wat overeings nergens op slaat, want ik heb al langer dan een jaar een verblijfsvergunnig. Moet ik in die periode soms vasten? Bovendien, zolang ik in een azc woon en we nog niet de echte uitkering ontvangen, gelden voor mij de zelfde regels en rechten (voor hoe ver asielzoekers rechten hébben) als voor élke asielzoeker. Dat krijg ik telkens te horen als ik een bankrelkening wil openen, als ik iets wil aanvragen, als ik vervoer wil… Maar als ik iets van het coa vraag, waar ik recht op heb, ben ik ineens wél een Nederlander. Heb ik nu soms helemaal geen rechten? Niet dat ik zin heb om naar Harry Potter 5 te kijken, daar gaat het niet om, maar dit is toch wel iets om er boos van te worden. Helaas heb ik geen energie om weer naar het coa te gaan en ruzie hierover te maken.

‘Nu heb je weer materiaal voor op je weblog’, was een opmerking die ik kreeg toen ik dit aan één van mijn weblog-lezers vertelde. Helaas heb ik meer dan genoeg materiaal, maar ik schrijf echt lang niet over alles wat ze ons en de mensen hier aandoen, ook al lijkt het alsof ik dat wel doe en is dit moeilijk te geloven. Het is ook niet mijn doel met deze weblog ofzo om ze zwart te maken. Ik begin gewoon over mijn dagelijks leven, van het een komt het ander, ze komen ter sprake en krijgen weer een koeienletter-titel.

Eny

One Response to “Ik mag geen leuke dingen doen”

  • 31 juli 2007 om 15:54

    Nog eventjes e, en dan voor goed NOOIT meer… maar blijf er over schrijven en vertellen.. We zijn hier voor jou, dus ook jouw ergenissen.. En ooit als je er aan toe bent, schrijf je een blackbook over het COA, t zal ze leren :)

    xxx en hugsss (na al die kills)

    xx

Leave a Reply

Calender
December 2007
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Subscribe!
Me on Goodreads!
Shops I like
Bestel nu gratis en vrijblijvend de Large catalogus!

The Sting Online Shop

Inspirational people

Albert Einstein
A person who never made a mistake, never tried anything new.

~ Albert EinsteIn

Stephen Hawking
Although I cannot move and I have to speak through a computer, in my mind I am free.

~ Stephen Hawking


Mahatma Gandhi

You must be the change you want to see in the world.

~ Mahatma Ghandi


Hermann Hesse

Wenn wir einen Menschen hassen, so hassen wir in seinem Bild etwas, was in uns selber sitzt. Was nicht in uns selber ist, das regt uns nicht auf.

~ Hermann Hesse