Get Adobe Flash player
Music Artists I like
Yann Tiersen, Clint Mansel, Antonio Vivaldi, Rammstein, A Perfect Circle, Led Zeppelin, Gabriel Fauré, Erik Satie, John Williams, Fryderyk Franciszek Chopin, Sergej Prokofjev, Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Deep Purple, Metallica, Moby, Draconian, David Bowie, Daft Punk, Massive Attack, Enya, Muse, Björk, Alice in Chains, The Prodigy, Nirvana, Red Hot Chili Peppers, Guns ‘N’ Roses, AC/DC, Megadeth, Tool, Mortal Love, Mor Ve Ötesi, Godsmack and others.
Sites I like
9gag

Afscheidslog voor het COA

Vrijdag 24 augustus 2007
Het is eindelijk zo ver: volgende week maandag (27-08) gaan we verhuizen! Als ik hieraan denk… wat geeft dat een raar gevoel… Dat er nooit meer iemand “boven” je zal zijn en dat je ineens zo veel vrijheid en zelfstandigheid krijgt. Zo veel vrijheid dat je er zelfs aan moet wennen na zo veel jaar dat je je als een onderdaan voelde zonder enige macht en grip op je leven. Het geeft een raar gevoel als ik er aan denk dat dit mijn laatste log is over ze. Daarom dus voor de laatste keer nog een paar anti-COA nieuwtjes.

Misschien moet ik wel deze log speciaal aan één persoon toewijden: mevrouw G.J. Ja, dat heeft ze zeker verdiend… Dat was die ene die eerst onze contactpersoon was, maar we haar hebben ingeruild door een klacht in te dienen, omdat ze loog over van alles en nog wat en haar zoete beloftes nooit waarmaakte. (zoals oa. ervoor zorgen dat er geen geluidsoverlast is) Die ene die haar echtgenoot heeft verlaten voor ene of andere motorrijder, een tatoeage heeft op haar borst en af en toe vrij neemt, omdat ze weer eens te veel joints heeft gehad of wat ze ook gebruikt. Ja… dat soort mensen werken er nou met ons.

Een maand geleden kwam ze naar ons, omdat ze onze nieuwe contactpersoon verving. Het ging over het huis en wat we allemaal nog moesten regelen. Ze zei dat we slechts moesten opschrijven wanneer mijn vader en broer naar het huis zijn geweest (of dingen rond het huis moesten regelen in de zelfde stad) en dan zou zij ervoor zorgen dat de reiskosten vergoed worden. Het geld zouden ze overmaken op onze rekening. Wat niet gebeurde. Een week later vertelde ze dat iedere persoon geld zou krijgen ten waarde van 3 ov-dagkaarten per persoon. (3×3 kaarten = 9 kaarten) Maar ook dát gebeurde niet. Een week later vertelde ze dat iedereen geld zou krijgen in de waarde van 3 strippenkaarten. En ook dát gebeurde niet. Uiteindelijk dus wél, wat eigenlijk veel te weinig geld is…

Elke leerling ontvangt van het COA jaarlijks 90 euro om álle schoolspullen ervan te kopen. Ik kreeg het niet en toen we vroegen waarom niet, zei ze dat het “maandag overgemaakt wordt”. Wat natuurlijk weer niet gebeurde. Een week later kregen we antwoord: ik heb daar geen recht op OMDAT IK EEN VERBLIJFSVERGUNNING HEB en moet studiefinanciering aanvragen bij de IBG. Wat ik al gedaan heb en vanaf 1 oktober start. Maar ondertussen heb ik ook een rekening van 300 euro gekregen voor mijn schoolboeken, wat in augustus moest worden betaald. Dus wij weer vertellen dat ik al anderhalf jaar een status heb en dat voor ons de zelfde rechten gelden als voor asielzoekers zolang we hier wonen (dat is een wet!)… Zegt ze: volgende week komt er ene of andere man en dan gaan ze vergaderen. Gisteren kreeg ik daar antwoord op, echt ongelofelijk: “het coa vergoedt de boeken niet en de reden is dat statushouders hier geen recht op hebben!” Omdat we binnenkort verhuizen en duizend andere problemen hebben (zoals de aanvraag voor verlenging bij de IND, dat is een lang verhaal, dus zal ik jullie er niet mee opzadelen), heb ik besloten om dit te laten rusten en aan school te vertellen dat er geen geld aan de bomen groeit…

Gisteren was ook zoiets. Toen moest ik naar de uwv ivm. die wajong en werden we gebracht met de taxi, betaald door het ZRA (onze verzekering) aangevraagd door het MOA (medische opvang asielzoekers). Na afloop vroeg ik bij de receptie daar of ze de taxicentrale kan bellen voor de terugweg. Dat deed ze, maar ze luisterde en luisterde en ik merkte dat ze in de centrale moeilijk deden over iets. De ongeduldige receptioniste: “Ze zeggen dat jullie dat zelf moeten regelen via het ZRA. Dat kan ik niet voor jullie doen.” Dus? Dus wilden ze geen taxi sturen! Maar het wás al geregeld… Dus belde ik de taxicentrale zelf. En toen ging alles normaal; andere telefoniste.

Een gedoe dus weer. Wat is het toch mooi om te weten dat we deze dingen straks nooit meer moeten meemaken.

Eny

One Response to “Afscheidslog voor het COA”

 • 28 augustus 2007 om 18:41
  IK GEEEEEEE NOOIT OP

  (was je daar nog neit achter?)

  2 nachtjes nog e, ik tel met je mee af…

  ik zal vast boomblaadjes verzamelen

  xxx

Leave a Reply

Calender
December 2007
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Subscribe!
Me on Goodreads!
Shops I like
Bestel nu gratis en vrijblijvend de Large catalogus!

The Sting Online Shop

Inspirational people

Albert Einstein
A person who never made a mistake, never tried anything new.

~ Albert EinsteIn

Stephen Hawking
Although I cannot move and I have to speak through a computer, in my mind I am free.

~ Stephen Hawking


Mahatma Gandhi

You must be the change you want to see in the world.

~ Mahatma Ghandi


Hermann Hesse

Wenn wir einen Menschen hassen, so hassen wir in seinem Bild etwas, was in uns selber sitzt. Was nicht in uns selber ist, das regt uns nicht auf.

~ Hermann Hesse