Get Adobe Flash player
Music Artists I like
Yann Tiersen, Clint Mansel, Antonio Vivaldi, Rammstein, A Perfect Circle, Led Zeppelin, Gabriel Fauré, Erik Satie, John Williams, Fryderyk Franciszek Chopin, Sergej Prokofjev, Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Deep Purple, Metallica, Moby, Draconian, David Bowie, Daft Punk, Massive Attack, Enya, Muse, Björk, Alice in Chains, The Prodigy, Nirvana, Red Hot Chili Peppers, Guns ‘N’ Roses, AC/DC, Megadeth, Tool, Mortal Love, Mor Ve Ötesi, Godsmack and others.
Sites I like
9gag

Waarom schildpadden zo langzaam lopen

Dit is, uiteraard, een kinderverhaal. Ik heb het geschreven voor een schoolopdracht toen ik nog in de onderbouw van de havo zat. De naam van de schildpad is afgeleid van de naam van een vriendin die iets met schildpadden heeft.^^

Waarom schildpadden zo langzaam lopen

Er was eens, heel lang geleden, een schildpad die Lein heette. Ze had veel vrienden van allerlei soorten dieren. Het liefst speelde ze met de haas, de egel en de eend. Maar er was één ding waarin zich Lein van de anderen onderscheidde en niemand snapte het: waarom Lein altijd zo langzaam liep. Lein kwam overal te laat, verloor altijd wedstrijden en nog veel meer. De egel ergerde zich aan haar en vond dat Lein zich gewoon aanstelde. Daarom vroeg hij op een dag aan Lein waarom ze zo ontzettend sloom was. ‘Daarom’, antwoordte ze. Natuurlijk vonden alle dieren dit antwoord maar flauw: het sloeg helemaal nergens op!

Een week later kwam de haas met een “brillijant” plan. Hij wist hoe hij Lein aan het rennen kon krijgen. Alle dieren kwamen bij elkaar om tikkertje te spelen. Ze vonden dat Lein de tikker moest zijn en iedereen rende snel weg Maar dit schoot voor geen meter op, want Lein was slim en trapte daar niet in. De eend vond het maar raar dat Lein niet mee wilde doen en verlangde naar een antwoord. Maar zij zei weer: ‘gewoon daarom…’ ‘Nou, rot dan maar op als je zo gaat doen’, riepen de dieren. En dat ebeurde ook. Lein ging en bleef weg.

Pas tien jaar later kwam Lein weer terug, want ze kon niet langer meer in eenzaamheid leven. Toen ze alle dieren zag, werd ze helemaal stil. De eend, de egel… wat is er gebeurd? Iedereen was oud geworden! De meesten konden niet eens meer lopen. Lein was de enige die niet was veranderd. En nu snapten alle dieren waarom schildpadden zo langzaam lopen. Omdat ze honderden jaren willen blijven leven. Omdat ze héél lang mooi willen blijven. Iedereen was blij. Lein vond het leuk om de anderen te helpen door ze op de rug te dragen. Nu vonden ze haar af en toe zelfs te snel.

En om niet te vergeten natuurlijk: ze leefden nog lang en gelukkig!

Eny

One Response to “Waarom schildpadden zo langzaam lopen”

 • Fantastic goods from you, man. I’ve take into accout your stuff prior to and you’re simply extremely wonderful.

  I actually like what you’ve obtained here, really like
  what you’re saying and the way in which you say it.
  You’re making it entertaining and you still care for to
  keep it wise. I cant wait to read much more from you.
  That is actually a terrific website.

  My web site … make money trading options

Leave a Reply

Calender
December 2007
M T W T F S S
    Jan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Subscribe!
Me on Goodreads!
Shops I like
Bestel nu gratis en vrijblijvend de Large catalogus!

The Sting Online Shop

Inspirational people

Albert Einstein
A person who never made a mistake, never tried anything new.

~ Albert EinsteIn

Stephen Hawking
Although I cannot move and I have to speak through a computer, in my mind I am free.

~ Stephen Hawking


Mahatma Gandhi

You must be the change you want to see in the world.

~ Mahatma Ghandi


Hermann Hesse

Wenn wir einen Menschen hassen, so hassen wir in seinem Bild etwas, was in uns selber sitzt. Was nicht in uns selber ist, das regt uns nicht auf.

~ Hermann Hesse