Get Adobe Flash player
Music Artists I like
Yann Tiersen, Clint Mansel, Antonio Vivaldi, Rammstein, A Perfect Circle, Led Zeppelin, Gabriel Fauré, Erik Satie, John Williams, Fryderyk Franciszek Chopin, Sergej Prokofjev, Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Deep Purple, Metallica, Moby, Draconian, David Bowie, Daft Punk, Massive Attack, Enya, Muse, Björk, Alice in Chains, The Prodigy, Nirvana, Red Hot Chili Peppers, Guns ‘N’ Roses, AC/DC, Megadeth, Tool, Mortal Love, Mor Ve Ötesi, Godsmack and others.
Sites I like
9gag

De omvang van de collectieve sector?!

Nou, als deze titel jullie niet uitnodigd om de tekst te lezen, dan weet ik het ook niet meer… :p

Woensdag, 23 mei 2007 Vandaag begon mijn schooldag met een economietoets. Net een dag daarvoor zag ik in mijn agenda staan: toets hoofdstuk 1. Dus heb ik even in de taxi onderweg naar school het boek opengeslagen op hoofdstuk 1: “De omvang van de collectieve sector”. Goh, interessant! Ik las een uur door en sloeg hier en daar wat stukken over. Daarna hoopte ik dat er geen vragen gesteld zullen worden over het laatste gedeelte. Ik had het mis.

Maar ondanks dit alles ging het hartstikke goed: de toets bestond vooral uit open vragen, dus wist ik overal wel wat in te vullen door een wat creatieve aanpak te hanteren en woordengebruik die klinkt alsof ik heel veel weet en hopelijk ervoor zorgt dat de docent mijn antwoorden, hoe overbodig lang en indirect deze ook zijn, goedkeurt. Het is in ieder geval wel te zien dat ik er moeite voor heb gedaan.

De rekenopgaven waren helemaal nieuw voor me en een stuk lastiger: ik heb de opdrachten uit het boek immers niet gelezen en laat staan geDAAN. Maar goed, rekenen… zolang het iets met wiskunde is, kom ik er wel uit, dacht ik. En dat klopte wél. Behalve dat alle grafieken in ons economieboek abnormaal zijn: helemaal anders getekend dan in de wiskunde. Ze draaien de assen om: de X-as verticaal en de Y-as horizontaal. Lekker slim en vooral lekker handig! Als ik dus wil weten of de bijvoorbeeld aanbodlijn naar links of rechts verschuift als gevolg van een overheidsheffing en ook wil begrijpen waarom dat zo is (ja, dat moet ook nog hé), moet ik de grafiek eerst in mijn hoofd 90 graden linksom kantelen en vervolgens horizontaal spiegelen, kijken naar welke kant de lijn verschuift en dan weer terugspiegelen en terugkantelen zonder los te laten waar de nieuwe lijn zich bevindt ten opzichte van de oude lijn.

Interessant hé? Goed, ik zal erover ophouden, voor het geval dat dit ook werkelijk door iemand wordt gelezen. Kan ik me haast niet voorstellen als ik kijk naar hoeveel reacties ik krijg. Maar goed… Voor de rest was het wel een leuke dag. Op school, maar ook thuis. Toen ik thuiskwam, (ook weer zo ontzettend interessant) hadden mijn ouders wat kleren voor mij gekocht, omdat ik niet naar W (stad in de buurt) kan. (ze weten, nee, mijn moeder weet wat mijn smaak ongeveer is en ze had het helemaal goed) Een mooie, zwarte 20 euro broek, wat wij “duurder” noemen en een soort blouse in een aparte, donkerrode tint die mij goed staat. ;) Dat was mijn dagje.

Eny

Leave a Reply

Calender
December 2007
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Subscribe!
Me on Goodreads!
Shops I like
Bestel nu gratis en vrijblijvend de Large catalogus!

The Sting Online Shop

Inspirational people

Albert Einstein
A person who never made a mistake, never tried anything new.

~ Albert EinsteIn

Stephen Hawking
Although I cannot move and I have to speak through a computer, in my mind I am free.

~ Stephen Hawking


Mahatma Gandhi

You must be the change you want to see in the world.

~ Mahatma Ghandi


Hermann Hesse

Wenn wir einen Menschen hassen, so hassen wir in seinem Bild etwas, was in uns selber sitzt. Was nicht in uns selber ist, das regt uns nicht auf.

~ Hermann Hesse