Get Adobe Flash player
Music Artists I like
Yann Tiersen, Clint Mansel, Antonio Vivaldi, Rammstein, A Perfect Circle, Led Zeppelin, Gabriel Fauré, Erik Satie, John Williams, Fryderyk Franciszek Chopin, Sergej Prokofjev, Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Deep Purple, Metallica, Moby, Draconian, David Bowie, Daft Punk, Massive Attack, Enya, Muse, Björk, Alice in Chains, The Prodigy, Nirvana, Red Hot Chili Peppers, Guns ‘N’ Roses, AC/DC, Megadeth, Tool, Mortal Love, Mor Ve Ötesi, Godsmack and others.
Sites I like
9gag

Buurman op ons dak

Er gaat geen enkelle week voorbij zonder dat er iets gebeurt hier in het azc. Ruzies, gevechten, uitzettingen, geluidsoverlast, overstromingen… Deze week was geen uitzondering. Maar déze week gebeurde er meer dan dat.

Ik weet niet meer precies welke dag het was, maar het gebeurde ongeveer een week geleden. Ik zat achter de computer om iets te typen. Ineens werd ik afgeleid door mijn vader, die het huis binnen kwam met de woorden: ‘Onze bovenbuuman die laatst het bericht kreeg dat hij na zoveel jaar het land uitgezet zal worden, is op het dak geklommen (!) met een touw in zijn hand en dreigt zich te willen ophangen. Iedereen inclusief het COA is naar buiten gegaan.’

Dood
Ik keek door het raam en ja, hoor: ik zag allemaal verrstijfde mensen (bewoners van het azc en coa-medewerkers) en bellende politieagenten omhoog kijken. Mijn vader en broer zijn naar buiten gegaan, maar mijn moeder niet: ze vond het schokkend. Al snel kwam mijn vader binnen en vertelde dan die jongen/man zich inderdaad heeft vastgebonden aan de schoorsteen. De politie zat hem te smeken om terug te komen, maar tevergeefs… Hij wilde niets van ze horen en zei in het Engels dat ze gerust konden schieten en dat dit hem niet zou uitmaken: hij is allang dood.

Deze scène duurde rond een kwartier. Uiteindelijk is die jongen toch naar beneden gekomen. Daarna heeft de politie hem weggebracht. Blijkbaar heeft hij ingezien dat het COA geen genade kent en is toen vanzelf weer naar beneden gekomen. Een poging voor niets. Als het COA had gezegd: kom naar benden je mag blijven, dan zouden ze wel het risico lopen dat op een gegeven moment als iemand anders uitgezet dreigt te worden, hij/zij de zelfde stunt uithaalt. Alleen echt menselijk is het niet.

Andere zelfmoordpoging gelukt
Maar bij één jonge vrouw hier heeft het wél gewerkt. Dat is ook al een hartverscheurend verhaal. Ze woont nu hier in het AZC en heeft een gehandicapt kindje. Ze wilden haar uitzetten en toen heeft ze zich in brand gestoken nadat ze benzine over zich heen had geschud. Dit was vóórdat wij hier kwamen wonen, dus heb ik het zelf niet gezien. Daarom weet ik niet precies wie haar heeft geholpen. Uiteindelijk moest ze naar het ziekenhuis in een ernstige toestand. Nu is ze terug en woont hier nog steeds. Ze komt waarschijnlijk in aanmerking voor die “algemene pardon” of hoe ze dat ook noemen. Ik hoop het echt voor haar. Ze is psychisch helemaal kapot. Voor al die mensen hier hoop ik het beste. Er is hier een man uit Bosnië (of omgeving) en die zit hier al 9 jaar! Maar er zijn ook mensen die er 12 jaar zitten en volgens mij nog langer.

Nog één verhaal en dan stop ik: ze hebben hier in het azc zomaar een vrouw opgepakt en haar naar het terugkeercentrum in Terapel gestuurd. Later bleek dat ze de verkeerde persoon te pakken hadden gekregen! Nu is ze weer terug en woont in de zelfde unit als een vrouw uit Bosnië, die het aan ons heeft verteld. “Maar ze is heel anders geworden, sinds die gebeurtenis. Ze is niet meer, zoals ze eerst was.” Geen wonder, als je jarenlang niets hoort en ze je op een dag zomaar komen uitzetten! En ze krijgt geen eens excuses!

Waarom ik hier over schrijf? Geen idee… Dit zijn gewoon allemaal dingen die je natuurlijk nooit ziet in de media. Ik help de mensen hier niet mee, maar toch geeft mij dit het gevoel dat ik iets voor ze doe. Er zijn nog zóóóó veel van dit soort incidenten die gebeuren en zomaar vergeten worden. Zoiets wil ik zo weinig mogelijk toelaten, al ben ik geen asielzoeker meer en is het maar een tekstje op een weblog die slechts door 5 mensen wordt gelezen.

Eny

Leave a Reply

Calender
December 2007
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Subscribe!
Me on Goodreads!
Shops I like
Bestel nu gratis en vrijblijvend de Large catalogus!

The Sting Online Shop

Inspirational people

Albert Einstein
A person who never made a mistake, never tried anything new.

~ Albert EinsteIn

Stephen Hawking
Although I cannot move and I have to speak through a computer, in my mind I am free.

~ Stephen Hawking


Mahatma Gandhi

You must be the change you want to see in the world.

~ Mahatma Ghandi


Hermann Hesse

Wenn wir einen Menschen hassen, so hassen wir in seinem Bild etwas, was in uns selber sitzt. Was nicht in uns selber ist, das regt uns nicht auf.

~ Hermann Hesse