Get Adobe Flash player
Music Artists I like
Yann Tiersen, Clint Mansel, Antonio Vivaldi, Rammstein, A Perfect Circle, Led Zeppelin, Gabriel Fauré, Erik Satie, John Williams, Fryderyk Franciszek Chopin, Sergej Prokofjev, Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Deep Purple, Metallica, Moby, Draconian, David Bowie, Daft Punk, Massive Attack, Enya, Muse, Björk, Alice in Chains, The Prodigy, Nirvana, Red Hot Chili Peppers, Guns ‘N’ Roses, AC/DC, Megadeth, Tool, Mortal Love, Mor Ve Ötesi, Godsmack and others.
Sites I like
9gag

Straks moet ik gaan demonstreren om niet op straat te worden gezet!

Het is te belachelijk… Nee, het is te belachelijk om belachelijk genoemd te worden. Het is uiterst onmenselijk, harteloos, genadeloos, wreed, gemeen, hardvochtig, barbaars… Ja, ik heb het weer over het COA: het zogenaamde centraal opvang (of orgaan?) voor asielzoekers. Wat nou wéér, denk je waarschijnlijk. Nou, hou je vast, want je gelooft niet wat ze ons weer proberen te flikken…

De woning waar ik het laatst over had… Ik zal even bij het begin beginnen, want een paar van jullie weten het nog niet. Laatst zeiden ze dat ze een soort “woning” voor ons hebben gevonden (ja, het is niet te geloven: ze “doen” dus wat!). Het is een appartement waar alleen ik met mijn ouders in zouden kunnen wonen. Mijn broer zou gescheiden worden en naar een studentenhuis gaan, terwijl zij zogenaamd verder zoeken… juist! Dat is dus pure onzin, dat ze, als we deze woning zouden aannemen, verder zouden gaan zoeken en dat weet elke oen.

Ik bedoel, zelfs nu het zo urgent is dat we verhuizen en zij iets vinden, houden ze zich liever bezig met het maken en uitdelen van nutteloze informatie en enquetes over brandveiligheid. We ontvingen laatst stapels papieren over dat het schuim uit de brandblusser niet dient als drinkwater (en hoe zit dat met slagroom dan?) en dat je, als je het branddeken dat in de huiskamer hangt, “misbruikt”, deze zelf moet betalen. Het dekentje mag je natuurlijk niet gebruiken om te picknicken. Het heet ook niet voor niets BRANDdeken. Pas als je écht zeker weet dat je voor meer dan driekwart in brand staat, mag je deze pakken. Ook mag de brandblusser alleen in noodgevallen gebruikt worden. Op elke bladzijde stonden prachtige tekeningen over hoe je een branddeken moet openvouwen en over een pan gooien en dat je, als er brand is, dat moet melden en niet in het huisje moet blijven om lekker bruingebakken te worden. En om niet te vergeten: een brandalarminstalatie mag niet worden afgeplakt met plastic, want dan doet ie het namelijk niet. Goh! Heb ik nou alles gehad? De enquete, die ze een maand na het informatiepaket stuurden, ging over of we de informatie hadden begrepen en nog een aanvullend gesprek over wilden voor als er onduidelijkheden zijn.

Wat het doel hiervan is? Iedereen moet weten dat Nederland héél goed voor asielzoekers zorgt en het nooit gebeurt dat er zomaar elf mensen verbranden zonder dat daar iemand voor gestraft wordt ofzo. Elf mensen, levend verbrand, gewoon gruwelijk. Hebben jullie de nieuwe, en trouwens ook leuke reclame van “even apeldoorn bellen” gezien? Hebben jullie gezien wat er in een gevangenis gebeurt 2 seconden nadat er een beetje rook ontstaat? De werkelijkheid is helaas anders…

Ik dwaal inderdaad heel erg van het onderwerp af, want dat doe ik altijd als ik boos ben, dus excuses daarvoor. Ik zal op het punt waar het om gaat komen. Dat was dus het verhaal dat ze vertelden. We zouden daar natuurlijk mistens een keer moeten gaan kijken, voodat we een beslissing zouden kunnen nemen, die we al van te voren eigenlijk al wisten: wijgeren. Maar vadaag was een héél ander verhaal. Die woning bevindt zich in een flat en is nog helemaal níet aangepast. Er wonen zelfs nog mensen in! Als we akkoord gaan, gaan ze deze zo aanpassen dat drie kwart van ons gezin erin kan en de rest ergens ander moet gaan wonen. Welke student blijft er nou zijn hele leven in een studentenhuis wonen? We moeten hiermee (met iets wat dus nog helemaal niet bestaat) van te voren mee akkoord gaan, zonder het recht te hebben om het één keer te bekijken en zonder enige info over “wat” het überhaupt voor iets is, hetgene waarin we voor de rest van ons leven in moeten gaan wonen. Als we binnen één week (!!) niet akkoord gaan, moeten we een woning ergens anders in Nederland (dat kan overal zijn) accepteren. En als we dat ook niet doen, worden we gezien als zeurpieten en worden we, terwijl we nu zogenaamde “Nederlanders” zijn, het huis uitgezet door een orgaan als het COA! Hahahahahahahahaha!!!

Ik weet het niet hoor, maar ik kán dit gewoon niet serieus nemen. Ik gá niet weg en wat mij betreft kunnen ze doen wat ze willen, maar ik maak me helemaal nergens druk om. Dit soort dreigementen laten mij helemaal koud, wat geen wonder is als je kijkt wat er van alles dat ze gezegd en geprobeert hebben ook werkelijk gebeurd is. Ik heb het echt helemaal gehad met die… met die… wezens. Hoe het nu verder gaat? Mijn vader, die onze rechten heeft doorgelezen van een papier dat we van het COA hebben gekregen en mijn broer gaan morgen in de aanval. Ze gaan zich daarop beroepen, want er staat duidelijk zwart op wit wat precies onze rechten zijn en dat betekent dat hun leuk bedacht plannetje jammer genoeg niet zal werken.

Eny

Leave a Reply

Calender
December 2007
M T W T F S S
    Jan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Subscribe!
Me on Goodreads!
Shops I like
Bestel nu gratis en vrijblijvend de Large catalogus!

The Sting Online Shop

Inspirational people

Albert Einstein
A person who never made a mistake, never tried anything new.

~ Albert EinsteIn

Stephen Hawking
Although I cannot move and I have to speak through a computer, in my mind I am free.

~ Stephen Hawking


Mahatma Gandhi

You must be the change you want to see in the world.

~ Mahatma Ghandi


Hermann Hesse

Wenn wir einen Menschen hassen, so hassen wir in seinem Bild etwas, was in uns selber sitzt. Was nicht in uns selber ist, das regt uns nicht auf.

~ Hermann Hesse